Fitness hleb

Screenshot-2018-3-22 Gospođica Maćka ( jockajoc) • Фотографије и видео записи на услузи Instagram
Jedan mnogo fit hlebić. Nastao je tako što sam,naravno, samlela više ovsenih pahuljica nego što mi je bilo potrebno za keks o kome post pišem već tri dana i nikako da ga završim jer se ovih dana napravio mali gužvanjac u mom zategnutom životu (bez brige,sve pozitivno zgužvano). E sad,iako su mi i inbox-ove zgužvali zbog tog keksa,hleb dobija prvenstvo postovanja zbog moje cherry-familo-drugarice Dejka i njenog jednog ”trep može recept?”. Familija je familija. Osim toga,trenutno samo oni i znaju da ovaj blog uopšte i postoji.
Kekse sam napravila uveče. A za doručak? Pa…sigurno ne keks! Ne mogu ujutru da jedem slatko,nikako. Medjutim,kad prestane blender da drnda i otvoriš poklopac,više ne razmišljaš ni o čemu. Retko šta miriše taaako dobro kao samlevene ovsene pahuljice. I ujutru su lako mogle u jogurt sa semenkama,sušenim paradajzom ili sličnim slanim dodacima ali je bila subota i nije mi falilo ni vremena,ni volje. Setila sam se jednog razgovora sa čovekom koji se profesionalno ”bavi svojim telom” i koji mi je detaljno izlagao svoj plan ishrane (isključujući onaj ”cheat day”). Vrlo logično i raznovrsno. I proteina i ugljenih hidrata i masti i stvarno ne videh da tu fali nešto i da se nečega važnog za funkcionisanje organizma odrekao. Jedino što mi je palo na pamet je: A kad jedeš hleb? Vrlo kratko: ”NIKAD”. Mislim da bi ovaj hleb ipak jeo. A i Dejko će sigurno :*
Kad postavim recept za kekse mislim da ćete i vi samleti više pahuljica nego što vam je potrebno,a treba vam:

* 250gr samlevenih ovsenih pahuljica
* 50gr nesamlevenih ovsenih pahuljica
* 2 kašičice praška za pecivo
* 1 i po kašičica soli
* kašika susama (ja sam stavila pečeni)
* kašika mlevenog lana
* kašika suncokretovog semena (stavila sam pečeni,takođe)
* 2 jaja
* 350 ml mleka (ili bademovog mleka ili vode,ako izbegavate mleko)

Rernu ugrejte na 180 stepeni.
Spremite kalup za hleb i obložite ga papirom za pečenje.
Jaja umutite mikserom. Dodajte im mleko. Sve pahuljice,semenke i so dobro promešajte sa praškom za pecivo i dodajte jajima i mleku. Kad dobijete ujednačenu smesu izručite je u kalup. Možete ga posuti ovsenim pahuljicama ili susamom. Kod mene je sad bio crni susam.
Pecite sat vremena. 15-ak minuta pred kraj pečenja izvadite hleb,oslobodite ga papira i vratite ga 15-20 minuta još u rernu.
IMG_20180321_104142_061
Šta god odlučili prvo da pravite i bilo da volite sladak doručak ili ne,svakako probajte ovaj hleb. Ukoliko u njega stavite manje soli nego što je u receptu, na njega možete mazati sve što volite a nadam se da neće biti mnogo ”nefit” 🙂 Ja sam napravila kremastu kajganu sa sremušem. Bio je to odličan doručak iz nehata.
Ostanite mi zdravi. Prijatno!

Advertisements

4 thoughts on “Fitness hleb

   1. I recepti i ideje i masta i ti fenomenalni tekstovi👍👌👏🏻👏🏻👏🏻
    Hvala za prepis nastao only for me😘
    Family proud💕

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s